Chocolade

Heerlijke chocolade

Van donuts, taarten, bonbons tot aan koekjes, niets is lekkerder dan chocolade. Heb je jouw favoriete chocolade nog niet kunnen ontdekken? Amerikaans Snoep Planeet neemt je mee in de planeet van chocola.

Zoet snoep

Lekkere chocolade

Chocolade is er in alle verschillende soorten smaken en maten. Zo is er natuurlijk de bekende melk, pure en witte chocolade, maar tegenwoordig is er ook Ruby of Vegan chocolade verkrijgbaar. Welk chocolade is jouw favoriet? En eet je jouw favoriete chocola liever met of zonder allerlei heerlijke ingrediënten erin zoals noten of rozijnen. Eet je naast je chocolade ook iets erbij, zoals koekjes, marshmallows of fruit? Lastige keuze hè? Maar wees gerust je bent niet de enige, het is voor de meeste mensen een lastige vraag, want veel mensen hebben moeite met keuzes maken. Maar bij ons ben je in juiste handen want wij gaan je een handje helpen!

Waarom is chocolade eigenlijk zo lekker?

Chocolade heeft zoals je al weet verschillende soorten smaken, maar hoe is elke soort chocolade nou eigenlijk zo lekker? Dat komt allereerst door de fijne zoete smaak die weg smelt zodra je het in je mond hebt, maar ook niet onbelangrijk is de structuur van chocolade: zacht, romig en het smelt direct op je tong. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen gek zijn op chocolade en zo erg ervan kunnen genieten. Er wordt dan ook gezegd dat het eten van chocolade zorgt voor het vrijkomen van dopamine,  dat is een gelukshormoon. Mede door deze hormoon zou mogelijk de reden kunnen zijn dat je chocolade lekker vindt. Beide effecten zijn echter niet wetenschappelijk bewezen. 

Lekkere pure chocolade

Kan chocolade jou ook niet te puur genoeg zijn? Net zoals jij zijn steeds meer Nederlanders 

fan van pure chocolade. Het wordt steeds meer en meer gegeten. Tegenwoordig zelfs in repen met een percentage van 90% aan cacao. Maar wanneer wordt chocolade nou eigenlijk bestempeld als puur? Officieel gezien mag je het pas pure chocolade noemen als het voor minimaal 35% uit droge cacaobestanddelen bestaat, inclusief 18 procent cacaoboter en ten minste 14 procent vetvrije droge cacaobestanddelen. Hier voldoet de pure chocolade uit ons snoepassortiment  zeker aan. 

Een Heerlijke soort pure chocolade is bijvoorbeeld L’atelier incoa Pure chocolade. Deze incoa chocolade is gezoet op een natuurlijke wijze door het vruchtvlees van de cacaovrucht. In combinatie met krokante stukjes koek en wafels is pure chocolade ook erg verrukkelijk. Denk bijvoorbeeld aan het merk kitkat, 4 Finger Dark.

Ontdek de lekkere soorten KitKat en L’atelier chocolade 

Heb jij jouw favoriete soort chocolade nog niet kunnen vinden? Neem dan een kijkje naar de verschillende soorten chocolade van KitKat of L’atelier. KitKat bestaat al sinds 1935. Vooral de combinatie van de krokante lagen van wafel erin met zachte romige chocolade maakt KitKat erg populair. De L’atelier chocoladerepen van Nestlé bestaan nog niet zo lang, maar veroverden in een zeer korte tijd de harten en magen van de chocolade fans. Veel chocolade liefhebbers zijn dol op de combinatie van chocolade met verschillende soorten vruchten en verschillende noten zoals amandelen en hazelnoten.

Lekkere chocolade recepten

Wist je dat je met chocolade van KitKat, Hershey’s, L’atelier en zelfs Snickers verschillende lekkere recepten kunt maken? Denk bijvoorbeeld aan koekjes, tiramisu, brownies en zelfs taarten! We hebben hier een paar voor je gelinkt. 

Wat dacht je namelijk van een chunky cookie met hemelse kitkat stukjes erin: KITKAT CHUNKY Cookie Dough speciaal voor de liefhebbers van koekjes en KitKat nu beide in 1 heerlijk recept! Voor de tiramisu liefhebbers hebben wij een heerlijk tiramisu recept:KITKAT tiramisu met verse abrikoos. Meer van de taarten en de brownies? Voor jou hebben we een gegarandeerde goddelijk brownie recept met witte chocolade van L’atelier:brownies met witte chocolade van L’ATELIER  

Bekijk assortiment!